Overlay

ЛЕСНО МИЕНЕ НА ПРОЗОРЦИ

Имате голям,  модерен апартамент с френски прозорци. Чудесно, докато не стане дума за почистването на стъклата. Миенето на прозорци е една от най-неприятните и досадни задачи за всяка домакиня. Причината за това е, че стъклените повърхности се зацапват прекалено лесно, но за сметка на това почистването им става трудно и се налага да се прави често.

Ето няколко съвета как по-лесно да измиете прозорците си:

  • Можете да приготвите разтвор от топла вода и ябълков оцет в съотношение 1:1, като течността се излива в празно шише с помпа. Необходимо е само да се разклати добре и след това да напръскате стъклата.
  • Забърсването на измития прозорец със салфетки или вестници обикновено води до задоволителни резултати. Необходимо е първо да напръскате прозореца с препарат, след което да го почистите добре с кърпа. Накрая забършете с хартията. Ще се изненадате от идеалната чистота и блясък.
  • Мрежите против комари задължително се свалят и измиват под душа, обилно насапунисани с препарат.
  • За по-дълготрайни резултати при почистването, използвайте антистатичен спрей. Той ще намали темпото, с което мръсните частици се прилепват отново към измитите стъкла.
  • Колкото и странно да звучи, най-подходящото време за миене на прозорци е облачното. Силното слънце кара стъклата да изсъхват по-бързо и така могат да останат следи от вода или от препарат.

Тези, които просто обичат да е чисто, но не са непременно почитатели на действието, могат да ползват услугите на професионални фирми в областта на хигиената. Нашите специалисти работят бързо, качествено и ефективно. Можете да ни потърсите и да си спестите досадното миенен на прозорци. Работим на територията на цяла София.

 

Позвънете