Overlay

МАШИННО ПРАНЕ НА КИЛИМИ

Съвременните градове, в които работим и живеем  са място, наситено с прах, пепел и други вредности. Жилищата ни не са изолирани от тази среда и различни частици неминуемо проникват в тях, като се наслояват по мебели, подове, прозорци. Килимите са едни от най-големите „събирачи“ на прах и мръсотия. Те са рай за милиони бактерии. В много жилища е изградено централно отопление, двоен стъклопакет, добра изолация – това допринася килимите да са отлична среда за живот на микрокърлежи, полени, домашен прах и други алергени. Меките подови настилки са една от причинте за алергии като астма и сенна хрема. Прахосмукачката премахва най-горния слой прах, но дълбоко във влакната му остават много вредни частици.

Единственият начин за отстраняването им е прането на килимите.

Машииното пране е услуга, която се извършва с високооборотни машини, екстрактори и специализирани препарати, разтварящи замърсяванията. Постига се отстраняване на петната от килимите, възстановява се свежестта на цветовете. Препаратите  проникват в дълбочина в материята на килима и разтварят и премахват напълно мърсотията по него. Те се впръскват в порите на настилката, а след това мръсната вода  се изсмуква с висококачествен вакуумен екстрактор до пълното отстранявне на препарата от килима. Следва изплакване до пълното избистряне и чистота на водата. Килимът се изсмуква от водата отново до почти пълното му изсъхване.

Защо не трябва да отлагате машинното пране на Вашите килими:

  • Професионалното машинно почистване удължава живот на килимите ви с до 30%.
  • Машинното почистване премахва всяко петънце и освежава старите килми.
  • Извършва се изпиране в дълбочина, което премахва изцяло натрупаните прах, пясък, косми и други.
  • Чрез машинното изпиране се осъществява трайно унищожаване на бактерии и акари, намалява рискът от алергии.

Ако искате да се радвате на чиста и свежа подова настилка, можете да потърсите нашите специалисти, които ще ви консултират и ще извършат качествено изпиране. Фирмата ни работи на територията на  цяла София.

 

Позвънете