Overlay

ПРАНЕ НА КАЛЪФИ ЗА ДИВАН

Домашните дивани, чиято дамаска искаме да предпазим от замърсяване, често се покриват с калъфи. Калъфите имат две функции. Едната е да създават уют и красота с прекрасните си цветове и шарки, а другата е да предпазват диваните от петна, набези на домашни лщбимци и какви ли не поражения при ползването. Калъфите обикновено удобни за поддържане, тъй като се свалят и изпират по-лесно.

Ако вашият диван е с изцяло сменяеми калъфи и сте решили да ги свалите с цел изпиране, е необходимо преди това да ги почистите с прахосмукачка. Така преди прането ще премахнете от повърхността им всякакви твърди частици, натрупала се прах и замърсявания. Почистват се и отделните възглавници, ако има такива. Ако има засъхнали петна, те се почистват  с мека четка, а козината от домашни любимци се почиства с ролер за мъх, за да не задръсти прахосмукачката. След  като сте направили това, се свалят калъфите.

Имате два подхода при изпирането им. Първият е да ги изперете в домашната си пералня, ако се побират и смятате, че след това ще се справите с изглаждането им. Разбира се, трябва да сте информирани дали платът е подходящ за пералня и каква е най-удачната програма, защото в противен случай рискувате текстилът да се свие или да промени своя цвят.

Вторият, който е за предпочитане, е да ги дадете на химическо чистне или професионална пералня.

Нашата фирма работи на територията на град София. Консултантите ни са на Ваше разположение, когато имате въпроси относно поддръжката и почистването на Вашия диван и калъфите му. Потърсете ни.

Позвънете