Overlay

ПРАНЕ НА КАЛЪФИ ЗА МЕКА МЕБЕЛ

За да предпазим меката мебел в дома си от замърсяване и да си спестим нуждата от често пране, можем да използваме калъфи, които да я покриват. Те са удобни за поддържане, тъй като се свалят и изпират по-лесно.

Първото, което трябва да се направи преди да свалим калъфа,  е да го изчистим с прахосмукачка. Така преди прането ще премахнем от повърхността му всякакви твърди частици, натрупала се прах и замърсявания. Използва се приставката на прахосмукачката за малки и трудно достъпни участъци, а с тръбата изсмукваме всичко от гънките на дивана или креслото. Почистват се отделните възглавници, ако има такива. Ако има засъхнали петна, те сепочистват  с мека четка, а козината от домашни любимци се почиства с ролер за мъх, за да не задръсти прахосмукачката. След  като сте направили това, се свалят калъфите.

Имате два подхода при изпирането им. Първият е да ги изперете в домашната си пералня, ако се побират и смятате, че след това ще се справите с изглаждането им.

Вторият, който е за предпочитане, е да ги дадете на химическо чистне или професионална пералня.

Нашата фирма, която работи на територията на град София,  разполага с професионална техника и екологични препарати, които ще освежат калъфите ви, като запазят цветовете им непокътнати. Потърсете ни.

Позвънете